AHOB.EXE

Dit programmaatje toont de lampketens van de Automatische Halve Overweg Bomen (AHOB), en de sturing van de bellen en de bomen. Door op de X te drukken kan de overweg in- en uitgeschakeld worden. Te zien is hoe de diverse relais de diverse lampen doen branden, en hoe de lampen op de AHOB-stellers zijn aangesloten.

Na het inschakelen van de overweg gaan er tijdrelais lopen die na 5 seconden de bomen doen dalen. Walskontakten in de stellers schakelen diverse circuits in en uit afhankelijk van de stand van de bomen. Deze walskontakten zijn getekend in overeenstemming van de bomen. Voorbeeld is het XCR-relais, dat alleen maar bekrachtigd wordt als beide bomen compleet horizontaal liggen. Dit relais wordt bijvoorbeeld gebruikt om het sein voor de overweg op veilig te zetten, als de overweg is opgenomen in een STOP-DOOR schakeling.

Bijzonder situaties:
Kijk maar eens wat er gebeurt met de bomen als de overweg opent, en er tijdens de opening een nieuwe trein aankondigd. Doe dat op het moment dat de bomen nog niet half open zijn, maar ook eens als de bomen wel meer dan de helft open zijn.

 

Toetsfuncties
X is in- en uitschakelen van de overweg
ESC is einde

Download