Doe ff normaal man!!!!

Wie is nu toch die Erik Berendsen

Een man apart, een vriend, een ex-collega, een wizz-kid, een programmeerwonder, noem het maar op en hij is het, behalve een Neerlandikus (zucht).

Klik op zijn gitaar en bezoek zijn eigen site Dat zou je zo niet zeggen, als je hem op kantoor ziet zitten. Keurig in het pak en met stropdas om zit ie maar te werken, en te freubelen achter zijn pc. Maar o wee als hij het werk verlaat. Dan breekt het beest in hem los, en grijpt hij naar zijn gitaar om muziek te maken met zijn band VISUAL BLIND. Klik op zijn gitaar om zijn eigen site te bezoeken. Ik had de eer om tegenover hem te mogen zitten, en hij zat nog geen week, en er stond al een 32 inch beeldscherm tussen ons in. We moesten letterlijk gaan staan om elkaar te kunnen zien, maar gelukkig hadden we daar weinig behoefte aan!
In LabVIEW maakt hij de meest fantastische dingen, zoals o.a. beeldverwerkingssoftware in de Hemtunnel tussen Amsterdam en Zaandam. Op de foto hiernaast zie je mij in de Jules op de foto staan. Op deze wijze heb ik Erik een hommage gebracht tijdens het Hemtunnelproject, maar dat is hem geheel ontgaan (geloof ik).
De Hemtunnel-camera
Waar het project over ging weet ik niet meer. Iets met een brandmeldinstallatie of zo, en ze wilden kunnen zien wanneer en welke trein er door de tunnel reed. Heel boeiend project, gerund door Wouter Wagenhaters, nog zoŽn wonder achter de toetsjes. Hiernaast opnieuw de Jules in de lens gevangen. Om overbelichting te voorkomen hebben we even een rangeersein ontstoken

 

TNV-Replay 2000

TNV-Replay is een programma waarmee de NV Nederlandse Spoorwegen op een pc het treinverkeer, zoals dat werkelijk heeft plaatsgevonden kan terugspelen. Hiermee kunnen oorzaken van punctualiteitsproblemen worden bekeken, en kan bij (bijna) ongevallen worden bekeken wat er gebeurd is.
Hiernaast een handmatig gemaakt voorbeeld van een rijdende trein, en wel de 3540. Voor de kenners onder ons is dat de intercity Eindhoven (11:56) - Utrecht (12:16)
Hoewel ik natuurlijk de geestelijk vader ben, heeft zoon Erik een bijzondere prestatie geleverd door de, overigens perfect werkende, DOS-versie van TNV-Replay te herschrijven in Windows.

Helaas is mijn goede vriend op zijn laatste dag bij NSTO door de security-cam betrapt op het stelen van software van MIJN pc!!!!! (Walgelijk).

Thans werkt hij bij INCAA te Apeldoorn